Spring naar hoofd-inhoud

Partijen Nova-toernooi 2019 beschikbaar

|   Nova 2019 |   3 reacties

Alle partijen uit het Nova College-weekendtoernooi van dit jaar zijn beschikbaar om te downloaden of na te spelen. Deelnemer Aad de Bruijn heeft - geheel volgens traditie - de handschriften van de deelnemers ontcijferd en alle 367 partijen ingevoerd.

Het moment waarop arbiter Joost Jansen de notatiebiljetten overhandigde aan Aad de Bruijn is vastgelegd door verslaggever Marius Jaspers.

De partijen zijn hieronder na te spelen of te downloaden in PGN-formaat.

Reacties (3)


Willem de Ruig
13 augustus 2019, 16.26

Het doet me herinneren dat ik jaren met alle notaties naar Aad zijn huis reed en hem de partijen overhandigde! Klasse Aad

Heb je wel de over zo heerlijke wijn gekregen??

 
Paul Tuijp
12 augustus 2019, 8.03

Onvermoeibaar die Aad. Niet de eerste x dat hij die honderden prutszetten invoert, vaak in spijkerschrift ook nog. Monnikenwerk. Hulde!

De foto -wie komt er op het idee om deze te maken? Ja, Marius J. dus- heeft wel iets geheimzinnigs; worden daar werkelijk notatiebiljetten overhandigd of verwisselen hier flinke sommen vreemde valuta van eigenaar, misschien bewijsmateriaal voor het vals spel van Jasper B. of zijn dit de ''Nova-papers'' waaruit Russische inmenging duidelijk wordt in ons nobele schaakspel?

Aan wie overhandigt Joost -hij is geïdentificeerd- dat papier? Een Oekraïense geldloper, een FIDE-medewerker, overduidelijk incognito?

Geef me zekerheid Marius!

 
Peter Beerens
9 augustus 2019, 10.49

Grote klasse Aad!

 
Harry Lips
11 augustus 2019, 11.55

Daar sluit ik mij helemaal bij aan!