Van den Doel wint ROC Nova College Toernooi

Bart Gijswijt | |   Nova 2008 |   0 reacties

Erik van den Doel heeft op zondag 29 juni 2008 de zevende editie van het ROC Nova College Toernooi op zijn naam geschreven. De Leidse grootmeester (FIDE-rating 2587) won in de laatste ronde van GM Alexandre Dgebuadze (2474), terwijl de naaste concurrenten Normunds Miezis en Vyacheslav Ikonnikov in een onderling duel remiseerden. Van den Doel was daardoor de enige speler in het bijna 130 deelnemers tellende veld die tot een score van 5½ punt kwam.

Het was niet de eerste keer dat Van den Doel succesvol was in Haarlem. Eerder won hij de voorganger van het ROC Nova College Toernooi, het AKN Weekendtoernooi in 1994 (op vijftienjarige leeftijd) en in 1998 (met een maximale score van 6 uit 6). Met zijn overwinning streek Van den Doel een geldbedrag van € 1350 op. De enige remise moest Van den Doel in de vierde ronde afstaan tegen Robin Swinkels, die met 4½ uit 6 beslag legde op een gedeelde zesde plaats.

Ook voor de organisatie (en natuurlijk de schakers) was er goed nieuws: tijdens de opening van het toernooi maakte hoofdsponsor ROC Nova College bekend het toernooi tot ten minste 2013 te garanderen. In 2009 zal dus de negende editie van het ROC Nova College Toernooi plaatsvinden!

Via de links onder aan deze pagina kunt u de zes rondebulletins van de hand van Marius Jaspers nalezen. De partijen die in de bulletins de revue passeren, kunt u via de knop Partijen in het menu links naspelen. Mocht u zich afvragen waar de overige partijen blijven: onderstaande foto's van notatiebiljetten zetten u wellicht op het juiste spoor.

Oops, an error occurred! Code: 202109280420539d9c5e80