Rondebulletin 3

Marius Jaspers | |   Nova 2010 |   0 reacties

Waar Messi en andere sterren bij het WK flakkeren of compleet zijn gedoofd, schittert Sadler in het supernovatoernooi met onovertroffen felheid. Ook in de derde ronde leverde de in Nederland woonachtige Brit weer vuurwerk. Qua rating had GM Martyn Kravtsiv aan hem gewaagd moeten zijn, maar toen die in arren moede Ta3 speelde, zag Sadler zijn kans schoon. Combinatietijd!

Door de indeling in drie groepen is rustig inspelen er voor de coryfeeën niet bij. GM Stewart Haslinger trok na 61 zetten aan het kortste eind tegen Robin Swinkels. Aan bord 8 leverde Michael Wunnink een bijzonder taai gevecht met Max Kerkvliet, die als laatste capituleerde in de vrijwel lege zaal. De meeste schakers waren toen al lang op weg naar hun viergangendiner / pizzamisbruik (doorhalen wat niet...)

Wij plaatsen hier ook een partij van Aad de Bruijn tegen Peter Ypma. De zwarte koning staat na de lange rochade heel lang mat te gaan en Aad had heel lang voorpret. Die wordt hem door de redactie van dit bulletin van harte gegund. Immers, na elk Nova-toernooi vertrekt Aad huiswaarts met een baal notatiebiljetten, die hij in de daaropvolgende weken eigenhandig invoert in onze database.

Vanavond in de A-groep het treffen tussen Sadler en Swinkels, de enigen met 100% - een score die in de B-groep alleen wordt geëvenaard door Pim Heijne. Heijne wordt op de hielen gezeten door vijf achtervolgers, onder wie (jawel!) Cok Ippel (1741) en Jonathan de Kleuver (1664). In groep C is Michael Bekker tot nu toe ongenaakbaar.

[download PGN]

 

Oops, an error occurred! Code: 202109270626598cf97e05