Rondebulletin 5

Marius Jaspers | |   Nova 2010 |   0 reacties

Een onzwoele, voetballoze, byeloze schaakzondag met de apotheose van het toernooi niet ver weg - iedereen had er zin in vanochtend, behalve de elektronische borden 3 en 4. Pech voor de thuisblijvers, maar die hebben sowieso al ongelijk.

In de wedstrijdzaal is de spanning voelbaar, soms ruikbaar, en in de tijdnoodfase zeer zichtbaar en hoorbaar. Bij Robert Ris tegen Swinkels klonk het of er een pingpongwedstrijd werd gespeeld. Swinkels stond gewonnen, maar toen hij verzuimde op b3 te slaan, belandde Ris in een soort 'specialiteit van het huis': remise.

Ook Matthew Sadler tegen Erik v/d Doel bood veel: de Engelsman trok onvervaard ten strijde, maar toen hij na 23. ...Lb7 geen 24. Ph5 (met voordeel ) speelde, maar Tg5 werd het ook hier remise.

Met zeven spelers met 3,5 punt en twee met 4 punten (Sadler en Swinkels) is het anybody's guess wie vanavond met de bokaal naar huis gaat. Voor Erik v/d Doel zou het zijn vijfde overwinning kunnen zijn.

In groep B werd een hard gevecht geleverd door Pim Heijne, alleswinner tot nu toe, en Michiel Auwens. Uiteindelijk tekenden zij voor een halfje, waarmee Heijne zijn eerste plek consolideerde, al moet hij die wel delen met Maurice Manoch, die Karl Denys versloeg.

 

 

[download PGN]

 

 

Oops, an error occurred! Code: 202109271410509321df17