Rondebulletin 6

Marius Jaspers | |   Nova 2010 |   0 reacties

Er viel geen zinnige voorspelling te doen bij aanvang van deze zesde en laatste ronde van het Nova-toernooi, en het bleef tot laat in de middag spannend. In deze volgorde druppelden de uitslagen binnen in groep A:

Erik van den Doel bereikte bitter weinig tegen Irina Turova (de wederhelft van Turov). Turov (de wederhelft van Turova) kwam op 4,5 door koploper Robin Swinkels tamelijk hardhandig te verslaan - wellicht was de laatste nog te zeer aangedaan door zijn verprutste eindspel van vanmorgen

Chiel van Oosterom haalde wel het volle punt tegen Robert Ris, wiens stelling in 28 zetten volledig aan gort werd gespeeld.

Of het Nova-toernooi één of meerde winnaars kreeg, hing nu af van de partij Zhaoqin Peng tegen Sadler. De laatste zorgde voor verwarring in de commentaarzaal. Ondoorgrondelijk waren zijn manoeuvres zeker, maar waren ze ook diepzinnig? 'A bit of a Czech Benoni' is Sadlers privé-term voor zo'n stelling - nog net geen soepzooitje maar er is wel veel dubieuze improvisatie / vindingrijkheid nodig om er wat van te maken. Dat was hem wel toevertrouwd en geleidelijk kreeg hij Peng steviger in de tang. Haar tijdnood deed de rest. Door zijn overwinning werd Matthew Sadler de winnaar van de A-groep. Tot genoegen van velen, mogen we daar rustig aan toevoegen, want met zijn originele spel en vriendelijke persoonlijkheid nam hij zowel collega-schakers als toeschouwers voor zich in.

Dat GM Kravtsiv vervolgens won van Haslinger betekende dat drie spelers de tweede plaats delen: Kravtsiv, van Oosterom en Turov.

Pim Heijne en Maurice Manouch werden het in groep B snel eens over een puntendeling en daarmee een eersteprijsdeling (beiden 5 uit 6). Kregen zij gezelschap? Ja, oude HWP-bekende Pieter Jan Morssink voegde zich bij hen door met zwart te winnen van Ben de Leur.

In groep C was de 14-jarige Michael Bekker een klasse apart: 6 uit 6. Arnoud Hendrikse (eveneens een jeugdspeler) werd ongedeeld tweede met 4,5 punt. Rolf Corstjens, Floris Schleicher, Maurits van Rees, timardi Verhoef en Sasha Shikman vielen eveneens in de prijzen met 4 punten.

Oops, an error occurred! Code: 2021092802383094f894b0